сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Сгънете оригами звезда {в 5 прости стъпки}

Сгънете оригами звезда {в 5 прости стъпки}

Аз детето | 2024-03-08

Сгънете оригами звезда {в 5 прости стъпки}

Оригами е основно магия, нали? Да вземеш празен лист хартия и да го превърнеш в нещо съвсем друго е доста готино! Но може да бъде и плашещо и рядко имаме търпението да работим с дълги инструкции. Ето защо харесваме прости оригами проекти, които можем да овладеем бързо, като тези оригами звезди. Те отнемат само 5 стъпки, за да се направят, а готовите звезди стават страхотни за всичко, което си решите.

Ето и как става:

Изберете кой размер на петоъгълник да използвате въз основа на това колко голяма искате да е вашата звезда. Очертайте петоъгълник на гърба на хартията и изрежете по линиите. Поставете петоъгълника на масата.

Сгъване №1: С един ъгъл на петоъгълника, сочещ встрани от вас и една от плоските страни на петоъгълника към вас, сгънете петоъгълника наполовина от дясно наляво и прегънете. Отворете го обратно нагоре и завъртете така, че следващата точка да е обърната нагоре. Повторете сгъването и го отворете обратно. Повторете още 3 пъти за общо 5 гънки.

Сгъване №2: С единия ъгъл на петоъгълника, насочен към вас, сгънете долната плоска страна нагоре. Сравнете долните два ъгъла на петоъгълника с линиите на сгъване, които се простират до страничните ъгли. Отворете го обратно и го завъртете до следващия ъгъл. Повторете сгъването, докато не го направите общо 5 пъти.

Сгъвка №3: С един ъгъл на петоъгълника, сочещ встрани от вас, повдигнете долната лява страна на петоъгълника по гънката от сгъвка №2. Също така повдигнете долната част на петоъгълника по гънката от гънка №2. Това ще доведе до стърчане на част от хартията; сгънете го надолу наляво и прегънете. Отворете петоъгълника обратно нагоре и го завъртете до следващия ъгъл, като повторите сгъването общо 5 пъти.

Сгъване №4: Преместете всеки от правите ръбове на петоъгълника към средата, позволявайки на всеки от ъглите да се сгъне, докато петоъгълникът се затваря във формата на звезда с малък петоъгълник в средата.

Сгъване №5: Обърнете звездата от другата страна. Ще видите точки от външната страна и петоъгълна форма в средата. Сгънете единия ъгъл на петоъгълника към средата, като прегънете гънката до края, за да създадете остра звездна точка. Завъртете и повторете. Когато стигнете до 5-та гънка, ще трябва леко да отворите 1-вата гънка, за да я завършите.

Натиснете надолу по всяка последна гънка. Ако искате да направите звездата си украшение, пробийте малка дупка в горната част на една точка и прекарайте конец през нея, след което завържете в примка.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град